Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Academy echoscopie

Echoscopie is ‘een vak apart’. Het ziet er gemakkelijk uit, totdat je zelf achter een echoapparaat zit. Het zijn geen foto’s maar weerkaatsingen van trillingen, een techniek van pure natuurkunde. De kunst om deze fysica logisch te maken en de wet van de invalshoek te begrijpen, is een noodzaak. Dan ook nog de probe kunnen besturen, de coördinatie tussen je hand en het beeldscherm kunnen maken, de juiste doorsnede bewust kunnen opzoeken met alle eisen die daarvoor staan, de echobeelden kunnen herkennen en weten of het goed is of niet. Daarbij ook nog de ouders tijdens het onderzoek informeren terwijl je eerst jezelf moet overtuigen en weten hoe je eventueel slecht nieuws moet brengen. Grote verantwoordelijkheid! Dat kost studeren, vele kilometers oefenen, vooral geduld en…… iets dat heel ingewikkeld is, begrijpelijk en tastbaar maken.

Dat is nu precies waar mijn kracht ligt. Kritisch maar opbouwend, met geduld duidelijkheid, motiveer ik je en geef vertrouwen. De lat ligt hoog voor goede kwaliteit. Mijn persoonlijk doel is om bij te dragen aan de verhoging van echoscopie kwaliteit. 

Aangenaam, ik ben Agnes Schrevelius, verloskundige sinds 1994 en screenings echoscopiste met maximale jaren ervaring vanaf 2006. Ben jij gezakt voor je examen, wil jij vertrouwen (terug) krijgen, jouw kwaliteit verhogen, weer even je kennis opfrissen of kleinschalige stage begeleiding, zowel basis echoscopie of screenings onderzoek bij 13  of 20 weken? 

Methode

Kleinschalige begeleiding, juist dát vind ik zo mooi te doen. Samen mijn “Loesje” (de pop) en “Jip&Janneke”-methode, wordt de fysica begrijpelijk en te implementeren in de praktijk. De spreekuren worden speciaal voor jou op maat georganiseerd. Jij zit dus zélf achter het echoapparaat (een mooie en luxe GE E8 -high end) en ik coach jou in wat je nodig hebt. De zwangere dames weten dat jij komt om te trainen, zij zijn geduldig, begripvol en trots dat ze jou kunnen helpen om de echoscopie skills eigen te maken. De sfeer is ontspannen en laagdrempelig om vragen te stellen en vaak te herhalen waar je leerdoel ligt.

Deze hands-on methode is intensief. Maar ook effectief. Er wordt nadruk gelegd op skills, begrip van fysica, beeld herkenning, psychosociale begeleiding cliënt en casuïstiek. Door deze allround aanpak met opbouwende feedback, krijg jij vertrouwen in jezelf en jouw echo skills. Na dagelijkse evaluatie, ga jij met take home tips and tricks naar huis om daar “de kilometers” te gaan maken. 

Omdat je van je mede-basis echoscopie-student en ook veel kan leren, train ik ook in groepjes van 2 of maximaal 3 studenten.

Voor de hands-on training van screenings echoscopie, zowel 13 als 20 weken, is alleen één op één te adviseren i.v.m. de hoge moeilijkheid graad.

Hands-on training echoscopist in opleiding

Wie ben ik?

Agnes Schrevelius, gecertificeerd HANDS-ON TRAINER ECHOSCOPIE (Beroepsvereniging Echoscopie Nederland)

Profiel

Ik ben een gedreven verloskundige (1994) die staat voor kwaliteit op gebied van basis- en screenings echoscopie (2006) door moeilijke skills begrijpelijk en tastbaar te maken met hands-on trainingen. 

Belangrijkste vaardigheden

  • Kritisch maar opbouwend
  • Geduldig en duidelijk
  • Motivatie en vertrouwen gevend
  • Hoge lat voor kwaliteit

Echoscopiste

2006-heden zzp screenings echoscopist

2013-heden mede-oprichter/eigenaresse Pretecho&zo

2022-heden mede-oprichter/eigenaresse FemMonde centrum voor vrouwenzorg

2006 zzp basis echoscopiste

2006-heden: screenings echoscopiste 20 weken

2006-heden begeleiden/opleiden echoscopie studenten

2013-heden trainer pret-echoscopie

2021-heden: screenings echoscopist 13 weken

2021-heden gynaecologie

2022 hands-on trainingen basis- en TTSEO echoscopie

Tarieven Hands-on Training

Alle prijzen zijn BTW vrij.

Solo pakket

€ 995,-
Opleiding
Basis/ETSEO/TTSEO
Personen
1
• 3 x 3,5 u begeleiding
• 4 x 45 min echotijd/ dag
• 15 min pauze
• ½ uur feedback

Duo pakket

€ 875,- per persoon
Opleiding
Basis/ETSEO/TTSEO
Personen
2
• 3 x 4,5 u begeleiding
• 4 x 30 min echotijd pp/ dag
• 15 min pauze
• ½ uur feedback

Let op, kom met de juiste verwachting!

De hands-on training is bedoeld om de echo skills begrijpelijk, inzichtelijk en toepasbaar te maken. Je snapt wat je doet en daardoor kan je alles opzoeken. Of juíst begrijpen waarom je iets niet in beeld kan krijgen. Bij het onder de knie krijgen van deze vaardigheid, maakt de zwangerschapsduur niet uit. Er wordt dus op willekeurige zwangere dames getraind.

Vervolgens ga jij zelf aan de slag om de aangeleerde hands-on skills toe te passen tijdens je stage. Het grootste belang hiervoor is “kilometers” maken. Deze hands-on training is geen vervanging van je stage. Maar juist een tool voor kwaliteitsverhoging.

Wij hebben goed contact met de (post HBO) echoscopie opleidingen in Nederland. 

  • Basisopleiding prenatale echoscopie EchoXpert Academy Amsterdam
  • Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie Inholland Academy Haarlem
  • Post-HBO Echoscopie in de Zwangerschap Academie Verloskunde Maastricht
  • Echografie in de Gynaecologie en Obstetrie Hanzehogeschool Groningen
  • Basiscursus Echografie Verloskunde Utrecht

Reviews