Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Anticonceptie

Anticonceptie

Bij FemMonde centrum voor vrouwenzorg kunnen alle vrouwen terecht voor anticonceptie. 

Je hebt geen verwijzing nodig. Jong, oud, wel of geen kinderwens, wel of niet eerder bevallen… Iedereen is welkom!

Ik, Agnes, ben anticonceptie specialiste. Graag luister ik naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen. Samen kiezen we de beste optie van anticonceptie voor jou. Naar jouw behoefte en met geruststelling begeleid ik je in deze periode zolang jij wenst.

Anticonceptie via FemMonde betekent dat we allereerst samen een informatiegesprek inplannen. Hierin bespreken we samen welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past. Vrijen zonder zwanger worden, is op vele wijzen te regulieren. Er zijn meerdere mogelijkheden van anticonceptie. Op de website www.anticonceptie.nl kun je lezen welke vorm bij jou zou passen.

De koper -of hormoon houdende spiralen kun je ook door mij laten plaatsen. Direct na de plaatsing wordt met de transvaginale echo gekeken of de spiraal correct in de baarmoeder zit. Ook de baarmoeder en eierstokken worden met de echo bekeken.

Wil je het hormoonstaafje de Implanon? Ook dit is bij FemMonde centrum voor vrouwenzorg mogelijk.

Het plaatsen van een spiraaltje gebeurt gemiddeld vanaf 10 weken na de bevalling, en het plaatsen van een hormoonstaafje kan vanaf 4 weken na de bevalling wanneer je borstvoeding geeft, en vanaf 3 weken na de bevalling wanneer je geen borstvoeding geeft. 

Wil je jouw spiraal of de Implanon verwijderd hebben? Ook dan ben je van harte welkom.

Het is verstandig om je verzekeringspolis na te lezen of je jouw anticonceptie vorm vergoed krijgt. Niet alle verzekeringen vergoeden dit. Voor meer informatie hierover zie www.spiraalplaatsen.nl.