Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Privacyverklaring

FemMonde centrum voor vrouwenzorg, informeert je graag over de verwerking van je persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens en (indien van toepassing) de medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan je te kunnen verlenen. Het verwerken van je gegevens doen wij volgens ons privacy- en dataveiligheidsbeleid. Je gaat met die opslag (verwerking) akkoord door de diensten door ons centrum te laten uitvoeren. 

Zo gaan wij met jouw persoonsgegevens om:

  • Je persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg, begeleiding of andere diensten aan je kunnen verlenen. 
  • Je medische gegevens geven wij alleen door aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hiervoor op basis van de wet specifieke toestemming is vereist, vragen we die vooraf aan jou. 
  • Je medische gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). 
  • Je kunt onderdelen van jouw persoonsgegevens bekijken. Stuur ons dan een schriftelijk verzoek. 
  • Als je vindt dat de medische gegevens die wij van jou hebben opgeslagen niet correct zijn, mag je ons schriftelijk vragen om de gegevens aan te passen. 
  • Je kunt ons vragen om jouw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij (mogelijk) niet langer verantwoorde medische zorg aan je verlenen. De WGBO vereist een bewaartermijn van 15 jaar. Daarom slaan we je gegevens in dat geval op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker. 
  • Je kunt de toestemming tot onze verwerking van je persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan (mogelijk) geen verantwoorde medische zorg garanderen. Wij slaan jouw gegevens in dat geval op in een inactief archief. (zie boven)
  • Je kunt bij ons bezwaar maken als je het niet eens bent met de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken. 
  • Je krijgt bericht van ons als er iets mis is gegaan met jouw persoonsgegevens. 
  • Jouw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van onze diensten. Wij houden ons qua medische zorg aan de bewaartermijnen van de WGBO. Dit geldt ook voor persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.
  • In geval van verloskundigen zorg: als je ons na de bevalling een geboortekaartje stuurt dan zullen we deze zichtbaar ophangen in ons centrum tenzij jij schriftelijk aan geeft dit niet te willen.