Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Basisecho’s zwangerschap

Echocentrum

Wij zijn beiden allround echoscopisten. Door onze ruime echoscopische ervaring (Agnes sinds 2006, Farida vanaf 2015) hechten wij continue hoge waarde aan de kwaliteit van onze vakkennis. Ondanks het medische doel zal de persoonlijke vertrouwelijke begeleiding ervoor zorgen dat elk echo-onderzoek een ontspannen sfeer kent.

Basisecho’s zwangerschap

Tijdens de zwangerschap worden er echo onderzoeken (op indicatie) aangeboden. Deze worden vergoed door de zorgverzekeraar. Als je meer behoefte hebt aan zorg op maat dan gaan wij hier graag over in gesprek met jou.

De volgende echo-onderzoeken voeren wij zelf uit binnen ons echocentrum:

 • Vroege echo vitaliteit
 • Echo bloedverlies
 • Termijnecho (rond 10 – 11 weken)
 • 13 weken prenatale screenings echo
 • 20 weken prenatale screenings echo
 • Groeiecho’s
 • Placenta lokalisatie
 • Liggingsecho (bij 35-36 weken)
 • 2-3-4 D echoscopie op maat
echo
prenatale screening

Prenatale screening

Iedere zwangere in Nederland krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan prenatale screening. Dat betekent dat er uitvoerig onderzoek wordt gedaan naar de gezondheid van de baby. Je kiest zelf of je (één van) deze onderzoeken wil laten uitvoeren.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Screening Test, een bloedtest in het begin van de zwangerschap)
 • 13 wekenecho, een medische echo naar opsporing van lichamelijke afwijkingen bij de baby
 • 20 wekenecho, een medische echo naar opsporing van lichamelijke afwijkingen bij de baby

Wij zijn ook een screeningscentrum. Dat betekent dat we bij FemMonde al deze onderzoeken aanbieden en ook zelf uitvoeren. Het kan fijn zijn om je vooraf alvast voor te bereiden. Dit kan via deze website.

Gynaecologie en fertiliteit

Heb je een zwangerschapswens of wil je juist een zwangerschap uitstellen, en zou je graag een algemene check up van je baarmoeder en eierstokken willen? Wij luisteren graag naar je verhaal en beoordelen door middel van transvaginale echoscopie jouw baarmoeder (slijmvlies), eierstokken en follikels.

Wil je graag een controle echo van jouw spiraal of deze nog goed zit? Ook daarin zijn wij gespecialiseerd met deskundig advies door middel van transvaginale echoscopie.

inwendige echo

FemMonde Locatie Vlaardingen:

Bekijk hier onze prachtige hoofdlocatie te midden in het hart van Vlaardingen. (Heemraadstraat 94, 3131 VH Vlaardingen)

Ook is Pretecho&zo gevestigd bij ons in het centrum.

FemMonde Locatie Rotterdam:

Bekijk hier onze mooie locatie gevestigd in Rotterdam Zuid, binnenin Verloskundigen praktijk Rotterdam Bevalt (Weipoort 1, 3075 EW Rotterdam)


Pretecho&zo

Voor alle pretecho’s kun je terecht bij Pretecho&zo, het pret echografiebureau dat binnen FemMonde gevestigd is. Wij staan voor gemak en comfort voor jou! Hiermee bieden wij jou alles gemakkelijk op dezelfde locatie aan.

Agnes is mede-eigenaresse van Pretecho&zo. Een hoog aangeschreven echografie bureau dat gespecialiseerd is in het maken van pretecho’s, geslachtsbepaling vanaf 13 weken en mooie 3/4D beelden. Al onze zwangeren zijn dan ook van harte welkom om hier een pretecho te laten maken. 

Ben je geïnteresseerd? Klik dan hier voor het uitgebreide aanbod van pretecho’s.

Let op: het gaat hier expliciet niet om medische echo’s. Deze worden altijd via FemMonde zelf gemaakt.

pretecho