Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

De Pil


De pil is een van de meest gangbare anticonceptiemethoden. Deze hormonale tabletten voorkomen de vrijgave van een eicel en verdikken het baarmoederhalsslijm, waardoor sperma moeilijker kan doordringen. Tevens bemoeilijken ze de innesteling van een bevruchte eicel in de baarmoederwand. Er zijn diverse varianten van anticonceptiepillen beschikbaar. We nodigen je graag uit voor een informatief gesprek en zullen in samenspraak met jou de meest geschikte optie voorschrijven.

De Combinatiepil

Microgynon 30 is een vorm van de combinatiepil, die twee verschillende hormonen bevat:

  1. Levonorgestrel (een progestageen)
  2. Ethinylestradiol (een oestrogeen)

De kenmerken van deze pil zijn als volgt: je dient deze dagelijks in te nemen, het stelt je in staat om je menstruatie over te slaan of uit te stellen, maar het is niet geschikt voor gebruik tijdens borstvoeding. Mits correct ingenomen, is deze pil zeer betrouwbaar, met een kans op zwangerschap van minder dan 1%.

De ‘mini pil’

De minipil, ook bekend als de pil zonder oestrogeen, is geschikt om te gebruiken in combinatie met borstvoeding. In tegenstelling tot de combinatiepil, kent de minipil geen stopweek; je neemt deze pil continu. Hierdoor kun je je menstruatie niet plannen of uitstellen. Mits de minipil correct wordt ingenomen, is deze net zo betrouwbaar als de combinatiepil.