Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Gipsafdruk vroeggeboorte

Gipsafdruk laten maken van jullie te vroeg geboren baby

Wanneer de bevalling aanvangt voor de 37e week van de zwangerschap, wordt dit gedefinieerd als vroeggeboorte. Medische professionals, zoals verloskundigen en artsen, gebruiken ook de termen “premature bevalling” of “preterme bevalling” om dit te beschrijven.

Een baby die te vroeg ter wereld komt, heeft doorgaans medische zorg nodig buiten de baarmoeder. Deze baby’s kunnen ernstig ziek worden en soms zelfs overlijden, vooral als ze bij de geboorte heel jong zijn. In Nederland is vroeggeboorte de voornaamste oorzaak van sterfte onder pasgeboren baby’s.

Hoewel vroeggeboorte meestal niet te voorkomen is, wordt er wel vaak geprobeerd om de vroeggeboorte te vertragen. Of dit succesvol is, hangt af van factoren zoals de ontsluiting, de gezondheidstoestand van zowel de moeder als het kind, en hoelang de zwangerschap al heeft geduurd.

Als jullie kindje te vroeg geboren wordt is dit vaak een heftige periode. Wij begrijpen dit en zijn er altijd om jullie te ondersteunen. Ook kan het zo zijn dat jullie graag een gipsafdruk van jullie te vroeg geboren kindje willen laten maken ter herinnering. Bijvoorbeeld van een handje of een voetje. Ook hiermee kunnen we jullie helpen.

Wat is een gipsafdruk precies?

Een gipsafdruk kan voor diverse doeleinden gebruikt worden, of het nu is om tot rust te komen, een dierbare herinnering vast te leggen, of te dienen als een therapeutisch hulpmiddel.

Mijn naam is Agnes, en ik ben al geruime tijd bezig met het creëren van verschillende gipsafdrukken. Ik ben bereid om op een vertrouwelijke en creatieve manier met jou samen te werken.

We kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee, waarbij ik aandachtig naar jouw verhaal zal luisteren. Ik ben hier om zonder enig oordeel of vooroordeel naar jou te luisteren, zodat jij kunt delen wat je wilt. We zullen een vertrouwensband opbouwen, waarbij jij vertrouwen in mij krijgt en wij in elkaar. Gezamenlijk stellen we een plan op dat volledig gebaseerd is op jouw wensen, en ik zal zowel empathisch als creatief met je meedenken.

Het uiteindelijke kunstwerk zal geheel van jou zijn!

We zullen de stappen die we gaan zetten in detail bespreken. Als je geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.