Meld je nu aan!

Solo Verloskundige / Caseload Verloskundige

Vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest in handen hebt, verandert je hele leven. Ineens ben je niet meer alleen, maar deel je je lichaam met een ander! Ongetwijfeld zullen er veel vragen bij je opkomen: wanneer is mijn uitgerekende datum? Voel ik zwangerschapssymptomen? Heb ik ergens anders last van? Wanneer krijg ik mijn eerste echo? Op al die vragen geeft de verloskundige jou een antwoord.

Op controle bij een van onze solo / caseload Verloskundigen

Gedurende je zwangerschap kom je een aantal keer op controle bij de verloskundige. Tijdens deze controles vraagt de verloskundige jou hoe het gaat en geeft zij adviezen over wat je moet regelen tijdens die periode van je zwangerschap. Ook houdt de verloskundige jouw medische toestand in de gaten. 

Prenatale screening & 13 wekenecho

Tijdens de zwangerschap is prenatale screening ook een onderwerp waarmee je je bezig dient te houden. Zo is er de mogelijkheid voor een NIPT (Niet-Invasieve Prenatale Test), waarbij middels bloedonderzoek bij jou wordt gekeken hoe groot de kans is dat jullie kindje een chromosomale aandoening heeft (ook wel: een aangeboren afwijking of trisomie genoemd). Naast de NIPT is het ook mogelijk om een 13 wekenecho te laten uitvoeren. Dit is een goede aanvulling op de NIPT, omdat op de echo weer andere afwijkingen zichtbaar zijn dan in het bloed. De 13 wekenecho lijkt veel op de 20 wekenecho (SEO of Structureel Echoscopisch Onderzoek) waarin lichamelijke afwijkingen bij de baby worden opgespoord. Bij beide echo’s kijkt de echoscopiste naar de baby middels een echoapparaat.

Jij kiest zelf of je de 13 wekenecho wil (net zoals jij zelf mag beslissen of je de 20 wekenecho wil). Het is daarbij belangrijk om na te denken over wat je wil doen met de informatie die je mogelijk krijgt tijdens zo’n onderzoek. De 13 wekenecho wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Caseload verloskunde bij FemMonde in Vlaardingen

Bij FemMonde wordt er altijd continuïteit geboden. Zo zijn wij met zijn tweeën altijd beschikbaar voor alle zwangeren. Dit heet ook wel: caseload verloskunde. Wij hebben ervoor gekozen om met een klein team deze verloskundige zorg te verlenen, omdat het wetenschappelijk bewezen is dat deze vorm van zorg verlenen het gunstigste is voor moeder en kind. Wij zijn dus zelfstandig werkende verloskundigen die solo werken in onze eigen praktijk FemMonde. Tijdens controles zie je bij ons elke keer dezelfde verloskundige. Op deze manier bouw je een band op met je verloskundige en wij zijn als ondernemers flexibel in ons doen en laten. Een win-win situatie voor beide partijen dus!

Heb je nog vragen of wil je graag (vrijblijvend) contact? Bel ons dan op 010-6600260.

Of klik hier om je in te schrijven.