Anticonceptie

Bij FemMonde kunnen alle vrouwen terecht voor anticonceptie. 

Je hebt geen verwijzing nodig. Jong, oud, wel of geen kinderwens, wel of niet eerder bevallen… Iedereen is welkom!

Anticonceptie via FemMonde betekent dat we allereerst samen een informatiegesprek inplannen. Hierin bespreken we samen welke vorm van anticonceptie het beste bij jou past. 

Bij ons kan iedere vrouw terecht voor het plaatsen van een spiraaltje of hormoonstaafje (implantaat).

Wanneer je hiervoor kiest, kom je in de vertrouwde handen van Agnes terecht. Zij is het vaste aanspreekpunt van FemMonde als het gaat om spiralen en hormoonstaafjes en zij plaatst deze dan ook bij jou.

Het plaatsen van een spiraaltje gebeurt gemiddeld vanaf 10 weken na de bevalling, en het plaatsen van een hormoonstaafje kan vanaf 4 weken na de bevalling wanneer je borstvoeding geeft, en vanaf 3 weken na de bevalling wanneer je geen borstvoeding geeft. 

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar, worden de kosten van anticonceptie, inclusief het plaatsen en/ of verwijderen, vergoed door je zorgverzekering. Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang je wel een vergoeding, neem voor meer informatie hierover contact op met ons of met je zorgverzekeraar.