Meld je nu aan!

Werkwijze Caseload Verloskundige

Mijn naam is Farida Boutkabout, verloskundige sinds 2014. Te midden van Vlaardingen werk ik hier op unieke wijze als caseload verloskundige.

Ik werk anders dan reguliere verloskundigenpraktijken. Dit betekent dat jij en je partner vooral persoonlijk en op uitgebreide wijze door mij begeleid worden.

Voor de afspraken plannen we daarom ook langere tijd in dan de reguliere zorg.

In mijn manier van begeleiding neem ik vooral mee wie je bent als mens, als vrouw, als moeder (in wording). Ik ondersteun je in je eigen kracht onderweg naar (opnieuw) moeder worden.

 Zelf ben ik open, integer, professioneel, laagdrempelig en heb een torenhoog gehalte aan fempowerment in mij.

In de zorg denk ik “out of the box” en kijk ik vooral in basis samen met jou naar wat jij nodig hebt.

Ik begeleid jou (en je partner) gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling, het kraambed en de eerste 100 dagen erna. Of te wel ik begeleid het complete proces.

Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste en maak ik ALLE basis- EN prenatale screening echo’s in de zwangerschap zelf (een unieke combinatie). Letterlijk één vaste continue zorgverlener voor 100% zwangerschapsbegeleiding.

De ervaring leert dat door deze manier van begeleiden, wij met elkaar een vertrouwensband opbouwen. Dit doen we al in de zwangerschap. De vertrouwensband die je hebt met je eigen verloskundige is enorm belangrijk in dit bijzondere proces in je leven.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat deze vorm van zorg verlenen het allerbeste is voor moeder en kind. Zo zijn er minder doorverwijzingen naar het ziekenhuis en dus zijn ouders tevredener wanneer zij continue zorg ontvangen hebben van één vaste professional rondom de geboorte van hun baby.

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan eens naar het aanbod van complete zorg en de pakketten die mogelijk zijn.

verloskundige praktijk

Reviews


Complete zorg


Kinderwens

Heb jij de wens om een kindje te verwelkomen in je leven? Dat is een grote, spannende stap! Het is belangrijk om gezond te leven voordat je zwanger wordt. Bij FemMonde kun je ook terecht wanneer je een kinderwens hebt. Tijdens dit consult bespreek ik met je hoe een gezonde leefstijl eruitziet en hebben we het over jouw persoonlijke situatie. 

Je krijgt bijvoorbeeld het advies om alvast 0,4-0,5 milligram foliumzuur te slikken voordat je zwanger wordt. Maar we bespreken ook jouw medische voorgeschiedenis, het werk wat je doet en jouw menstruatiecyclus. Dit kinderwensconsult wordt in veel gevallen door jouw zorgverzekeraar vergoed. Wil je weten hoe dat voor jou is? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Zwangerschap

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Zodra je een positieve test in handen hebt, kun je je aanmelden bij FemMonde.

Ik zal jouw zwangerschap begeleiden door middel van regelmatige controles/zorg op maat. Je kunt bij FemMonde al vroeg terecht voor een echo.

Tussen ongeveer 8 en 10 weken plannen we met elkaar een intakegesprek in. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw individuele zorgplan, meten we je bloeddruk en krijg je voorlichting en adviezen. Er is alle tijd om jouw vragen te beantwoorden. 

Ik bespreek, als je dat wenst, ook alles over de prenatale screening (NIPT, 13 wekenecho en 20 wekenecho). 

Gedurende de rest van de zwangerschap kom je regelmatig langs voor controle. Tijdens de controles voel ik aan je buik om de groei van de baarmoeder te beoordelen. Ik luister naar je en coach je gedurende dit proces.

We bouwen met elkaar een vertrouwensrelatie op.

In de zwangerschap krijg je standaard deze echo’s aangeboden:

  • Vitaliteit echo, bij 6-7 weken (om te controleren of de zwangerschap intact is)
  • Termijn echo, bij 10-11 weken (vaststellen uitgerekende datum)
  • 13 Weken screenings echo
  • 20 Weken screenings echo
  • Groei echo´s op indicatie
  • Ligging echo op indicatie 

Zwangerschap

Bevalling

Tijdens de zwangerschap neem ik uitgebreid de tijd om jouw geboortewensen te bespreken. Bijvoorbeeld de gewenste plaats van de bevalling, thuis of in het ziekenhuis.

Ik ondersteun je in het kiezen van de plek waar te bevallen, daar waar jij je het meest veilig voelt, samen met jou bespreek ik de opties die er zijn.

Dit doe ik door middel van het door ons eigen ontwikkelde FemMonde geboorteplan. Het uitgebreid bespreken van jouw geboortewensen is belangrijk, het doel is dat jij met een vertrouwd en rustig gevoel de bevalling tegemoet gaat en jij achteraf tevreden terugkijkt op het proces.

En dan is hét moment daar……de bevalling!

Hét moment waarop je je kindje ter wereld brengt. Een moment waarin het kindje van het leven binnen de baarmoeder terechtkomt in jouw armen. De bevalling brengt een heleboel emoties en keuzes met zich mee. 

En juist in deze fase is rust en vertrouwen in jezelf belangrijk, en daar hebben we veilig en vertrouwd in de zwangerschap met elkaar aan gewerkt.

We hebben elkaar namelijk in de zwangerschap leren kennen, uitgebreid gesproken en een vertrouwensrelatie met elkaar opgebouwd. Je weet wat je van mij kunt verwachten, en ik weet wat je wensen zijn en wat belangrijk voor je is.

Ik ben er voor jou en je gezin. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Daar draag ik graag aan bij.

Bevalling

Kraambed

Eindelijk is jullie kindje geboren! Dat brengt een berg aan gevoelens en veranderingen met zich mee. Ik kom in de eerste dagen na de bevalling een aantal keer bij jullie thuis langs voor medische controles van jou en de baby en om te zien hoe het met jullie gaat. De kraamverzorgende blijft gedurende de eerste week een aantal uur per dag bij jullie om onder andere te helpen met het voeden en verzorgen van de baby.

Extra vierde trimesterzorg

Na 6 weken sluiten de meeste verloskundigenpraktijken de kraamperiode met jou af. 

Bij FemMonde gaat het anders. Wij zien elkaar na 6 weken terug op de praktijk, waar we de periode zorg met jou evalueren. Daarnaast hanteer ik ook een bijzonder concept genaamd extra vierde trimesterzorg. Dit houdt in dat je tot ongeveer de eerste 100 dagen na de bevalling bij FemMonde terecht kunt voor vragen of om te praten als je ergens over twijfelt, de bevalling in negatieve stemming herbeleeft, of je je onzeker voelt. 

Bij spoed mag je uiteraard altijd bellen!

Voor niet-acute vragen plan ik een aantal vaste contactmomenten met je in (indien gewenst) waarin ik al jouw vragen kan beantwoorden. Na deze periode sluit ik de zorg volledig af.       

Voor meer algemene en deskundige/betrouwbare informatie kun je de volgende website bezoeken: www.deverloskundige.nl

Extra vierde trimesterzorg