Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Verloskundige Schiedam

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Je bent nu op zoek naar een verloskundigenpraktijk nabij Schiedam. FemMonde is een verloskundigenpraktijk in Vlaardingen. Vlakbij Schiedam dus!

Wat kun je precies verwachten van een verloskundige? We leggen het graag aan je uit als verloskundigen van FemMonde centrum voor Vrouwenzorg.

De rol van een verloskundige

Als verloskundige zijn we gespecialiseerd in alle aspecten van zwangerschap, bevalling en kraamzorg. Gedurende de hele periode, vanaf de zwangerschap tot aan het kraambed, houden we een vinger aan de pols. We controleren regelmatig op mogelijke klachten, problemen en risico’s. Bij ons kun je ook terecht voor advies en begeleiding op het gebied van hormonen.

Naast het monitoren van jouw gezondheid, verzorgen we ook controles van de groei en positie van de baby. Indien nodig kunnen we bloedonderzoek uitvoeren. Ook bieden we prenatale screenings aan.

Tijdens de zwangerschap houden we de groei en positie van de baby in de gaten, zowel via lichamelijk onderzoek als met behulp van echo’s. We controleren ook het bloed van de zwangere, meten de bloeddruk en geven informatie over mogelijke onderzoeken, zoals prenatale screenings. Als er complicaties optreden, zullen we je doorverwijzen naar een gynaecoloog. Daarnaast voorzien we je van tips, advies en informatie over de zwangerschap en bevalling. Voor al je vragen en zorgen rondom de zwangerschap kun je bij ons terecht.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen in onze verloskundigenpraktijk in Vlaardingen!

Bij onze verloskundigenpraktijk in Vlaardingen, nabij Schiedam, ben je van harte welkom voor regelmatige controles gedurende je zwangerschap. Zodra je een positieve zwangerschapstest hebt gedaan, kun je een afspraak maken. Tijdens de eerste controle, die meestal plaatsvindt tussen de 6-8 weken zwangerschap, voeren we een echoscopisch onderzoek uit en bespreken we alle mogelijke onderzoeken en counseling.

Om de exacte uitgerekende datum vast te stellen, wordt rond de 10e week een termijnecho gemaakt. Bij je eerste afspraak in de praktijk vragen we om je gegevens, zoals je BSN, zorgverzekering, informatie over eerdere operaties, eerdere zwangerschappen, familiare aandoeningen en de gezondheid van je partner. Daarnaast wordt er een bloedtest afgenomen en wordt je bloeddruk gemeten.

Verloop van de zwangerschap

Gedurende de zwangerschap zul je gemiddeld tussen de 10 en 15 keer onze praktijk bezoeken. Naarmate je zwangerschap vordert, zal het aantal bezoeken toenemen. Bij elk bezoek controleert de verloskundige je bloeddruk, voelt en meet ze je buik en luistert ze naar het hartje van de baby. Het is altijd een bijzonder moment om dat te horen! Vanaf ongeveer week 18-20 zal de verloskundige ook vragen naar de bewegingen van de baby.

Rond week 18 plannen we de structurele echo, ook wel bekend als de 20-wekenecho. Indien medisch noodzakelijk kunnen er later in de zwangerschap nog meer echo’s worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om de groei of ligging van de baby te controleren.

Als je het gevoel hebt dat de bevalling is begonnen, kun je altijd contact met ons opnemen via de spoedlijn op 06-82504942. Hieronder vind je enkele richtlijnen om te bepalen wanneer je ons moet bellen:

  • Bij weeën: Bel ons als je gedurende een uur lang weeën hebt die om de 3 minuten komen en 1 minuut aanhouden (bij een eerste kind), of als je gedurende een uur lang weeën hebt die om de 5 minuten komen en 1 minuut aanhouden (bij een tweede of volgend kind).
  • Bij gebroken vliezen: Als je helder vruchtwater verliest en het hoofdje van de baby is ingedaald, kun je wachten tot de volgende ochtend en ons dan bellen. Als het vruchtwater echter groen of bruin is, moet je direct bellen. Als het hoofdje niet goed is ingedaald en de vliezen breken, ga dan direct liggen en bel ons.
  • Bij overmatig bloedverlies: Bel ons direct als je veel bloed verliest.
  • Bij ongerustheid of twijfel: Aarzel niet om ons te bellen, zelfs als je situatie niet precies past in de bovenstaande gevallen.

We staan altijd voor je klaar om je te begeleiden tijdens de bevalling en om je gerust te stellen waar nodig.