Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Verloskundigen de Kade Maassluis

Gefeliciteerd met het fantastische nieuws van je zwangerschap! Wellicht ben je op dit moment op zoek naar een verloskundigenpraktijk in de buurt van de Kade Maassluis. Goed nieuws! FemMonde is een verloskundigenpraktijk gevestigd in Vlaardingen, dat zeer nabij de Kade Maassluis ligt.

Je vraagt je wellicht af wat je kunt verwachten van een verloskundige. Als verloskundigen bij FemMonde, een centrum voor vrouwenzorg, delen we graag meer informatie over onze rol.

Bevalling

Onze taken als verloskundige

Als verloskundigen zijn we gespecialiseerd in alle aspecten die verband houden met zwangerschap, bevalling en kraamzorg. We blijven gedurende de gehele zwangerschapsperiode nauw betrokken, inclusief de kraamperiode. Onze rol omvat regelmatige controles om mogelijke complicaties, problemen en risico’s te identificeren. We bieden begeleiding en advies met betrekking tot hormonale aangelegenheden.

Naast het monitoren van de gezondheid van de zwangere vrouw, houden we toezicht op de groei en positie van de baby. Indien nodig voeren we bloedonderzoeken uit en bieden we prenatale screenings aan.

Tijdens de zwangerschap houden we zorgvuldig de groei en positie van de baby in de gaten, zowel via fysieke onderzoeken als met behulp van echografie. We controleren ook de bloeddruk en verstrekken informatie over mogelijke screenings tijdens de zwangerschap. Als er complicaties optreden, zullen we je doorverwijzen naar een gynaecoloog. Bovendien staan we altijd klaar om al je vragen en zorgen met betrekking tot de zwangerschap te beantwoorden en voorzien we je van advies.

We zien ernaar uit je spoedig te verwelkomen in onze verloskundigenpraktijk FemMonde in Vlaardingen, gelegen vlakbij de Kade Maassluis.

Bij onze verloskundigenpraktijk in de nabijheid van de Kade Maassluis staan we klaar om je te begeleiden bij regelmatige zwangerschapscontroles. Zodra je een positieve zwangerschapstest hebt gedaan, kun je een afspraak met ons maken. Tijdens de eerste controle, doorgaans gepland tussen de 6-8 weken zwangerschap, zullen we een echografisch onderzoek uitvoeren en met je bespreken welke onderzoeken en begeleiding beschikbaar zijn.

Om de exacte uitgerekende datum vast te stellen, zal er rond de 10e week een termijnechografie plaatsvinden. Bij je eerste bezoek aan onze praktijk vragen we naar persoonlijke gegevens, zoals je BSN-nummer, zorgverzekering, informatie over eerdere medische ingrepen, voorgaande zwangerschappen, de medische geschiedenis binnen je familie, en de gezondheid van je partner. Bovendien zullen we een bloedtest uitvoeren en je bloeddruk meten.

Het Verloop van de Zwangerschap

Gedurende de zwangerschap zul je in totaal ongeveer 10 tot 15 keer onze verloskundigenpraktijk in Vlaardingen bezoeken. Naarmate de zwangerschap vordert, zul je vaker controles bij ons ondergaan. Tijdens elk bezoek zal de verloskundige je bloeddruk meten, je buik onderzoeken en de hartslag van de baby beluisteren, wat altijd een bijzonder moment is! Vanaf ongeveer de 18e tot 20e week zal de verloskundige ook vragen naar de bewegingen van de baby.

Rond de 18e week plannen we de structurele echo, die ook bekend staat als de 20-wekenecho. Indien medisch noodzakelijk, kunnen er later in de zwangerschap nog meer echo’s worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om de groei of positie van de baby te controleren.

Als je het idee hebt dat de bevalling is begonnen, kun je altijd contact met ons opnemen via het spoednummer 06-82504942. Hier zijn enkele richtlijnen om te bepalen wanneer je ons moet bellen:

  • Bij weeën: Bel ons als je gedurende een uur lang weeën hebt die om de 3 minuten komen en 1 minuut aanhouden (bij een eerste kind), of als je gedurende een uur lang weeën hebt die om de 5 minuten komen en 1 minuut aanhouden (bij een tweede of volgend kind).
  • Bij gebroken vliezen: Als je helder vruchtwater verliest en het hoofdje van de baby is ingedaald, kun je wachten tot de volgende ochtend en ons dan bellen. Als het vruchtwater echter groen of bruin is, moet je direct bellen. Als het hoofdje niet goed is ingedaald en de vliezen breken, ga dan direct liggen en bel ons.
  • Bij overmatig bloedverlies: Bel ons direct als je veel bloed verliest.
  • Bij ongerustheid of twijfel: Aarzel niet om ons te bellen, zelfs als je situatie niet exact overeenkomt met een van de bovenstaande gevallen.

We zijn er altijd om je te begeleiden tijdens de bevalling en om je gerust te stellen wanneer dat nodig is.