Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Verloskundigenpraktijk Wilgenrijk Maassluis

Gefeliciteerd met het geweldige nieuws van je zwangerschap! Op dit moment ben je wellicht op zoek naar een verloskundigenpraktijk in de buurt van Wilgenrijk Maassluis. Goed nieuws! FemMonde is een verloskundigenpraktijk gevestigd in Vlaardingen, wat zich heel dichtbij Wilgenrijk Maassluis bevindt.

Je vraagt je misschien af wat je van een verloskundige kunt verwachten. Als verloskundigen van FemMonde, een centrum voor vrouwenzorg, willen we je hier graag meer over vertellen.

De taken van een verloskundige

Als verloskundigen zijn we gespecialiseerd in alle aspecten die verband houden met zwangerschap, bevalling en kraamzorg. We blijven nauw betrokken gedurende de hele zwangerschapsperiode, tot en met de kraamperiode. We voeren regelmatige controles uit om mogelijke complicaties, problemen en risico’s op te sporen. Bovendien bieden we begeleiding en advies met betrekking tot hormonale kwesties.

Naast het bewaken van de gezondheid van de zwangere vrouw, controleren we ook de groei en positie van de baby. Als dat nodig is, voeren we bloedonderzoek uit en bieden we prenatale screenings aan.

Tijdens de zwangerschap houden we zorgvuldig de groei en positie van de baby in de gaten, zowel via fysieke onderzoeken als met behulp van echografie. We monitoren ook de bloeddruk en verstrekken informatie over mogelijke screenings tijdens de zwangerschap. Als er complicaties optreden, zullen we je doorverwijzen naar een gynaecoloog. Bovendien staan we altijd klaar om al je vragen en zorgen met betrekking tot de zwangerschap te beantwoorden en voorzien we je van advies.

We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen in onze verloskundigenpraktijk FemMonde in Vlaardingen, vlakbij Wilgenrijk Maassluis!

In onze verloskundigenpraktijk, gelegen nabij Wilgenrijk Maassluis, heten we je van harte welkom voor regelmatige zwangerschapscontroles. Zodra je een positieve zwangerschapstest hebt gedaan, kun je een afspraak met ons maken. Tijdens de eerste controle, meestal gepland tussen de 6-8 weken zwangerschap, voeren we een echoscopisch onderzoek uit en bespreken we alle beschikbare onderzoeken en counseling.

Om de exacte uitgerekende datum vast te stellen, wordt rond de 10e week een termijnechografie uitgevoerd. Bij je eerste bezoek aan onze praktijk vragen we naar je persoonlijke gegevens, zoals je BSN, zorgverzekering, informatie over eerdere ingrepen, vorige zwangerschappen, familiaire medische geschiedenis en de gezondheid van je partner. Daarnaast nemen we een bloedtest af en meten we je bloeddruk.

Verloop van de zwangerschap

Gedurende je zwangerschap zul je in totaal ongeveer 10 tot 15 keer een bezoek brengen aan onze verloskundigenpraktijk. Naarmate de zwangerschap vordert, zul je vaker bij ons langskomen voor controles. Tijdens elk bezoek zal de verloskundige je bloeddruk meten, je buik onderzoeken en de hartslag van de baby beluisteren, wat altijd een bijzonder moment is! Vanaf ongeveer de 18e tot 20e week zal de verloskundige ook vragen naar de bewegingen van de baby.

Rond de 18e week plannen we de structurele echo, die ook wel bekend staat als de 20-wekenecho. Indien medisch noodzakelijk, kunnen er later in de zwangerschap nog meer echo’s worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om de groei of de positie van de baby te controleren.

Als je het gevoel hebt dat de bevalling begonnen is, kun je altijd contact met ons opnemen via het spoednummer 06-82504942. Hier zijn enkele richtlijnen om te bepalen wanneer je ons moet bellen:

  • Bij weeën: Bel ons als je gedurende een uur lang weeën hebt die om de 3 minuten komen en 1 minuut aanhouden (bij een eerste kind), of als je gedurende een uur lang weeën hebt die om de 5 minuten komen en 1 minuut aanhouden (bij een tweede of volgend kind).
  • Bij gebroken vliezen: Als je helder vruchtwater verliest en het hoofdje van de baby is ingedaald, kun je wachten tot de volgende ochtend en ons dan bellen. Als het vruchtwater echter groen of bruin is, moet je direct bellen. Als het hoofdje niet goed is ingedaald en de vliezen breken, ga dan direct liggen en bel ons.
  • Bij overmatig bloedverlies: Bel ons direct als je veel bloed verliest.
  • Bij ongerustheid of twijfel: Aarzel niet om ons te bellen, zelfs als je situatie niet precies in een van de bovenstaande gevallen past.
  • We staan altijd voor je klaar om je te begeleiden tijdens de bevalling en om je gerust te stellen wanneer dat nodig is.