Meld je aan voor onze verloskundige praktijk!

Wanneer verloskundige bellen na positieve test?

Ontdek je dat je zwanger bent met een positieve zwangerschapstest? Dan komen er waarschijnlijk allerlei vragen in je op zodra de verrassing en blijdschap zijn gezakt. Je vraagt je af wat je moet regelen, welke voeding en vitamines goed zijn voor de gezondheid van je baby, en of je kunt blijven sporten. We staan klaar om deze dagelijkse vragen te beantwoorden en om je op weg te helpen, hebben we de eerste stappen voor je op een rij gezet.

Wanneer bel je de verloskundige na een positieve zwangerschapstest?

Een van de eerste dingen die je moet doen na een positieve zwangerschapstest is een afspraak maken met een verloskundige. Het is verstandig om dit te doen rond de zesde week, aangezien je meestal al vijf tot zes weken zwanger bent op het moment dat je ontdekt dat je in verwachting bent. Meestal wordt je eerste afspraak gepland voor de achtste week van je zwangerschap.

Hoe bereken je hoelang je zwanger bent?

Je kunt zelf berekenen hoe lang je zwanger bent:

  1. Noteer de datum van de eerste dag van je laatste menstruatie.
  2. Tel het aantal weken vanaf die datum. Dat is de duur van je zwangerschap.
  3. Ongeveer 40 weken na die datum is je uitgerekende bevallingsdatum. De 40 weken zwangerschap worden gerekend vanaf je laatste menstruatie, niet vanaf de bevruchting.

Hoe kies je de juiste verloskundige die aan je verwachtingen voldoet? Waar moet je op letten bij deze keuze?

Overweeg de omvang van de verloskundigenpraktijk: sommige praktijken zijn groter en dit kan betekenen dat je tijdens de controles verschillende verloskundigen zult zien. Anderzijds zijn er praktijken met slechts één verloskundige, wat in geval van nood kan betekenen dat zij een andere praktijk moeten inschakelen. Onderzoek welke faciliteiten de praktijk biedt: heeft de praktijk bijvoorbeeld de mogelijkheid om echografieën uit te voeren? Als dit niet het geval is, kan het zijn dat ze geen directe echo’s kunnen maken tijdens je afspraken als dat nodig is. Zorg ervoor dat de visie en werkwijze van de praktijk overeenkomen met je eigen wensen en verwachtingen, aangezien dit vaak een persoonlijke keuze is die je zelf moet ervaren.

Bij FemMonde in Vlaardingen heb je de garantie van twee vaste verloskundigen die je gedurende je hele zwangerschap begeleiden. Bij FemMonde verloskundige praktijk kun je altijd een vrijblijvende kennismaking plannen om je te helpen bij deze beslissing. Ook kun je op deze pagina ons team bekijken.

Wij hebben onze eigen hoogwaardige echo apparatuur en opgeleide echoscopisten in huis. Wij kunnen daarom al jouw medische echo’s bij ons op de praktijk maken.

De eerste echo

Je kunt bij ons als we jouw verloskundige worden een afspraak maken voor de eerste echo, meestal tussen de 8 en 14 weken zwangerschap. Deze echo geeft inzicht in de exacte zwangerschapsduur en laat ook zien of het hartje van je baby klopt.

Wij voeren alle echo’s zelf uit. En voorzien je van essentiële informatie over alle echo’s gedurende je zwangerschap.

Het delen van het grote blijde nieuws

Hoewel je misschien enthousiast bent om meteen aan iedereen te vertellen dat je zwanger bent, kan het verstandig zijn om te wachten tot na de termijnecho. Op dat moment is de kans op een miskraam aanzienlijk kleiner, en je kunt dan met een gerust hart het grote nieuws delen met je familie en vrienden.

Je zou de berekende uitgerekende datum kunnen gebruiken als onderdeel van de aankondiging. Ook de foto van de echo, zelfs als er nog niet veel op te zien is, vertegenwoordigt het eerste teken van leven van je kleintje in je buik.

Neem voor meer vragen contact met ons op!